De graffitimoorden

Monique 15 november 2025
Kort nadat privédetective Keller Brik aan zijn zoektocht naar een verdwenen topambtenaar begint, duikt het lichaam van de man op. Het verminkte lijk bevindt zich opgehangen in een loods, vlak voor een graffititekening van datzelfde tafereel. Met tegenzin en vrezend voor zijn eigen leven zet Brik zijn onderzoek voort.

Ondertussen vindt er een tweede moord met dezelfde modus operandi plaats, ditmaal op een topadvocaat. Alleen verscheen de muurschildering een dag eerder op een andere plek in de stad.

Wanneer nog een derde tekening opduikt en Brik de persoon erop herkent, start een race tegen de klok die maar op twee manieren kan eindigen: met het vinden van de seriemoordenaar of een derde lijk.

Dit is het eerste boek van de serie. Getipt hier op Hebban. Maar ik denk dat ik het van de vervolgdelen moet hebben. Dit boek is niet slecht, maar ik werd ook iet omvergeblazen.

Vond het wat ongeloofwaardig te lezen dat een ex- rechercheur die nu als privé detective werkt mag meewerken aan een politie-actie.

Het verhaal speelt zich af in Brussel, België, maar ik vermoed dat met het lezen van de vervolgdelen ze ook sterker worden, Dat is wel de gedachte.

We maken nu kennis met Keller Brik met een verleden bij de politie en nu werkt als privé-detective. Zijn ex vraagt hem om hulp als haar man wordt vermist. Maar als hij later vermoord wordt aangetroffen wil ze toch dat Keller het onderzoek voortzet. Dit leidt tot een bizarre ontknoping.

Het is een verrassend boek, waarvan de serie naar mijn idee nog moet groeien. De volgende delen wil ik dan ook graag lezen om erachter te komen of mijn idee klopt of niet.

Het verhaal is origineel. Graffiti komt overal voor, maar omdat te verwerken in een thriller is wel uniek. Ik denk dat het verhaal iets beter uitgewerkt kon worden, zodat de spanning er meer aankleeft. Nu was de spanning in het boek te vergelijken met een golfbeweging. Het komt en gaat.

Ook het plot is bijzonder en tegelijkertijd zeer ongeloofwaardig. Wel goed bedacht, maar dat een politiecommissaris zich op deze manier inwerkt in het criminele milieu, dat gaat er bij mij niet in.
Ik kijk wel uit naar de vervolgdelen om erachter te komen welke wending de hoofdpersoon zal gaan volgen in de verhalen.

Meer recensies van Monique

Madison is de perfecte vrouw, met het perfecte gezin en het perfecte leven waar iedereen van droomt. Alleen is het één grote leugen... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.