Afrekening
Wanneer een schutter een middelbare school in Tilburg binnendringt en gericht leerlingen en docenten begint neer te schieten, kan docent Carmen net op tijd ontsnappen. Zij vlucht met haar klas naar de zolder van het gebouw. Ook concierge Rita weet zich met een paar kinderen te verstoppen. Rita belt 112 en houdt telefonisch contact met de leider van het arrestatieteam. Rita voelt dat ze wordt ingehaald door haar verleden en besluit alles op alles te zetten om de motieven van de dader te achterhalen.
Een boek met een zeer actueel thema.
De invloed van social media. Kwetsbare jongeren, eenzame jongeren.
Het verhaal laat pijnlijk duidelijk zien dat deze jongeren erg beïnvloedbaar zijn en aangezet kunnen worden tot daden die ze niet willen plegen, maar omdat ze ergens bij willen horen, door iemand omringd te worden die om je lijkt te geven.
Een heel aangrijpend boek wat gelukkig niet op waarheid is gebaseerd, maar eerlijk is eerlijk, wel op waarheid gebaseerd had kunnen zijn. Tenslotte komen dergelijke scenario’s in het buitenland wel degelijk voor.
Het boek geeft een stukje bewustwording maar ook een boodschap naar ouders. Blijf in gesprek met je kinderen en geef hun het gevoel dat ze met alles bij je terecht kunnen. Verwaarloos je kinderen niet, maar toon interesse in hun activiteiten.
Niets is belangrijker als dat.
Hopelijk brengt het verhaal bewustwording en blijft het lang een onwerkelijk verhaal want niet in ons land voorkomt.
Wees alert op de signalen in je omgeving.
Knap dat de auteur dit onderwerp durft te beschrijven. Maar bovenal is het zeer goed dat er aandacht aan dit actuele onderwerp wordt geschonken
Een boek met een zeer actueel thema.
De invloed van social media. Kwetsbare jongeren, eenzame jongeren.
Niets is belangrijker als dat.
Wees alert op de signalen in je omgeving.