Kuuroord

Monique Monique
17 mrt 2026

Healer? Leugenaar? Moordenaar?

Hollie Jenson onderzoekt voor haar docuserie Bad Medicine de gevaren van extreme therapieën. Ze wordt benaderd door een moeder wier zoon is verdwenen, kort na zijn verblijf in het kuuroord van wellnessgoeroe Ariel Rose, die beweert het geheim van het genezen van pijn te hebben ontdekt door haar driedaagse ijsbehandeling.

Hollie checkt in in het kuuroord, gevestigd in de Zwitserse bergen om op zoek te gaan naar de jongen en om Ariel te ontmaskeren als charlatan.

Terwijl het kuuroord steeds verder geïsoleerd raakt door het slechte weer, bevindt Hollie zich in een steeds gevaarlijker wordende situatie…

Dit is het eerste boek wat ik van deze auteur lees.

Ik vond het een teleurstellend boek. Het begin komt traag op gang en als de vaart er eenmaal in zit wordt het een erg ongeloofwaardig verhaal. De ene bizarre situatie volgt de andere op waardoor de auteur mij kwijt raakte.

Het idee voor dit verhaal is wel goed. Een kuuroord, hoog in de Zwitserse Alpen. Bereikbaar enkel via een kabelbaan. Dat klinkt al erg goed. Maar de winstkansen die worden beschreven in het kuuroord, daar is flink wat fantasie voor nodig. Was voor het verhaal niet nodig naar mijn mening.

De personages zijn behapbaar. Worden goed beschreven en hetzij duidelijk welke positie zij in het verhaal innemen.

Is zal niet snel een nieuw boek van deze auteur lezen.

Meer recensies van Monique