De stilte
Een beklemmend verhaal over het overwinnen van angsten en het heroveren van vrijheid.
De Vlaamse kunsthistoricus Nora Maes krijgt de opdracht om in een afgesloten deel van de Gemeentegrot in Valkenburg eeuwenoude beelden en muurschilderingen te beoordelen. Hoewel ze kampt met een ernstige vorm van claustrofobie, wil ze graag de oude mergelgroeve in. Niet alleen om de toeristische potentie te onderzoeken, maar ook om een nog onbekend kunstwerk van haar jonggestorven moeder op te sporen. Eenmaal binnen stuit ze op een dramatisch geheim dat haar wereld volledig op z’n kop zet
Het zomerleesgeschenk van 2025. Het boek is geschreven door Anya nieuwierra, maar van haar ben ik beter gewend.
Het is een kort verhaal wat zich afspeelt in de Mergelgrotten in Valkenburg. Het verhaal doet ook wat surrealistisch aan. Je moet soms een hoop fantasie hebben om het te kunnen volgen.
Het boek heeft net geen 100 blz en in dit kleine verhaal gebeurt er een hoop. Het voordeel is dan ook dat je aandacht er wel bij blijft en je niet gemakkelijk kunt afglijden.
Toch was het het verhaal zelf, wat mij niet wist te raken op de manier waarop de andere boeken van haar me wisten te raken.
Toch ook zeker geen slecht verhaal, maar voor mij niet meer dan drie sterren.
Toch ook zeker geen slecht verhaal, maar voor mij niet meer dan drie sterren.