Spionage en familiegeheimen
Celia werkt in een boekhandel. Wanneer de eerste eigenaren de winkel verkopen aan een Amerikaanse vrouw mag zij in de zaak blijven werken. Zo ontmoet ze Septimus, een knappe Amerikaan waar ze verliefd op wordt. Ondertussen droomt ze van een baan bij de BBC. Dankzij haar vriendin Daphne ontdekt ze een familie geheim, beland ze in de gevaarlijke wereld van de spionage. Is ze haar leven wel zeker?
Het boekwinkelcomplot is een makkelijk en vlot te lezen verhaal wat zich afspeelt in de jaren zestig, de tijd van de koude oorlog en de eerste dreigingen van kernwapens. De tijd waarin vrouwen nog niet groot mogen dromen. Daarnaast zijn er terugblikken op de tweede wereldoorlog. De terugblikken geeft verdieping aan het verhaal waardoor de “ theoretische” informatie die Celia en haar familie hebben, meer diepgang geeft.
Het boek wat totaal niet wat ik mij er van te voren bij had voorgesteld. Toch heb ik ervan genoten.