Wie zonder zonde is – Taboes, tederheid en een vleugje spice

Mrk80dnrd 16 september 2025
Met Wie zonder zonde is neemt Emma Anna ons mee naar een dorpse wereld waar de kerkbanken kraken, geheimen gonzen en de liefde allesbehalve heilig blijkt. Anna, jong en hongerig naar avontuur, ontdekt dat er méér te beleven valt dan brave zondagsmissen zodra de nieuwe pastoor Corneel zijn intrede doet. En Corneel? Die staat plots voor een innerlijke storm van geloof, lust en geweten – een cocktail die spannender leest dan menig detective.

Wat dit boek zo sterk maakt, is de manier waarop Emma Anna lastige thema’s met lef en respect neerzet. Ze balanceert gedurfd op de rand van taboe, zonder te vervallen in platheid. De spicy scènes zijn pittig maar stijlvol, en daar tussendoor zitten momenten van tederheid en kwetsbaarheid die het verhaal diepgang geven. Anna’s rebelse kant en Corneel’s wankele geloften maken van hun verboden aantrekkingskracht een meeslepende dans van ja en nee, van schuld en verlangen.

De schrijfstijl is vlot en verslavend: voor je het weet blader je weer een hoofdstuk verder, nieuwsgierig naar hoe deze botsing tussen hemel en hart zal eindigen. Het is een roman die tegelijk stout, gevoelig en verrassend liefdevol is.

Kortom: een heerlijk foute feelgood met inhoud – eentje die je glimlachend, fronsend én stiekem een beetje blozend uitleest.

Met dank aan Anouk en Juliette voor de gezellige organisatie van de leesclub, de 800 hilarische chatberichten in onze leesgroep en het opwekken van mijn eeuwige afkeer voor Marco ! Ik heb er enorm van genoten !

#WieZonderZondeIs #EmmaAnna #leesclub #recensie #spicyreads #

Meer recensies van Mrk80dnrd