In het huis van Dubois verschuiven de regels
Als vaste recensent van De Verhalenfabriek nam ik me voor om Eindspel te ontrafelen – en wat een intrigerend web ontvouwde zich!
Iris is alles kwijt: haar thuis, haar relatie, haar zekerheid. Dan duikt Charlotte Dubois op, met een aanbod dat voelt als een reddingslijn: een prachtig oud huis én een makkelijke zorgtaak bij haar oma.
Maar die rust blijkt al snel bedrieglijk – het huis ademt ongemak, en bezoekers lijken meer te weten dan goed voelt. Iris glijdt langzaam het duister in, gevangen in een spel van vertrouwen en manipulatie waarin de regels voortdurend verschuiven.
Wat me het meest pakte, is hoe de spanningsboog me van de ene huivering in de andere trok, zonder dat het ongeloofwaardig werd. Iris’ groeiende twijfel voelt bijna tastbaar – zij én ik raken verstrikt in dezelfde mist van onzekerheid.
De twists kwamen verrassend, en vooral: de intensiteit blijft tot de laatste zet voelbaar. Een psychologische thriller met pit, een beklemmend sfeertje én net genoeg vaart voor een meeslepend leesuur.
Al met al: een fraai, donker tussendoortje dat je aan het eind doet verlangen naar een tegenzet.
Met dank aan De Verhalenfabriek, Juul (De Verhalenfabriek) en Jené Mollenhorst voor het recensie-exemplaar !
#tussendoortje #DeVerhalenfabriek #JuulDeVerhalenfabriek #JeneMollenhorst #recensie #thriller #psychologischethriller