Verhaal met maatschappelijke kwesties, een verhaal dat je aan het denken zet
Dit boek had ik niet zo snel opgepakt als de schrijfster mij niet had gevraagd of ik het leuk vond om mee te doen met haar blogtour. Het verhaal van Harry en Tom maakte mij toch heel erg nieuwsgierig dus zei ik ja.
Het boek wordt uit twee perspectieven verteld Louise en Harry. Louise strijd voor het belang van dieren en je leest het levensverhaal van Harry.
Het boek behandelt verschillende maatschappelijke thema’s. Zoals dierenleed, drugs, familieproblemen maar ook jezelf vinden en staan voor wat je belangrijk vindt in het leven.
Persoonlijk had ik het meeste met het verhaal van Harry. Hoe hij bij zijn oma terecht kwam, omdat zijn moeder geen kinderen wilde. Hoe zijn oma om hem ontfermde alsof het haar eigen zoon was. De relatie tussen hem en zijn broer en hoe alles hem tot de man maakte die hij aan het eind van het boek was.
Het verhaal van Louise draait om dierenleed in de wereld en daar een verschil in willen maken. Zij voegt zich toe aan een organisatie. Met deze verhaallijn had ik een stuk minder. Het trok mij niet en soms miste ik het tempo in dit verhaal.
Ik was vooral aan het afwachten hoe de twee totaal verschillende verhaallijnen uiteindelijk werden samengevoegd. Gezien ik nog geen overeenkomst kon vinden tussen de twee. Uiteindelijk heeft de schrijfster de twee verhaallijnen mooi in elkaar verweven.
Dit verhaal is voor iedereen die een boek zoekt met morele kwesties, hoofdpersonages die hun eigen weg zoeken en staan voor wat ze belangrijk vinden.