Heerlijk om in te duiken

Myrthe Myrthe
28 mrt 2025

Een fijn leesbare historische roman waarbij je meteen in het verhaal wordt gezogen.

“De jurk van Texel” gaat terug naar het jaar 1652, waarin een vloot op zee vergaat. Vele jaren later, in het heden, wordt de belangrijke vondst van een intacte jurk opgedoken. Dit zet aan tot een reeks van gebeurtenissen. Want van wie is die jurk? Wat heeft deze vrouw allemaal moeten doorstaan? En waar moet de jurk uiteindelijk tentoongesteld gaan worden?

Het heden en verleden wisselen elkaar snel af in dit verhaal, ik houd ervan: dus het las in mijn ogen super lekker weg. De schrijfstijl is heel gangbaar, zonder al te veel moeilijke zinnen. Wat ik ook een pluspunt vind is dat het gebaseerd is op een echte vondst wat ook daadwerkelijk te bezichtigen is in een museum. Voornamelijk het verhaal van Elisabeth vond ik zeer interessant om te lezen, omdat je je goed kan inleven in haar situatie. Het einde had ook nog een mooie emotionele plottwist in het verschiet. Het gehele onderzoek van Emilie naar deze jurk is een mooie toevoeging om over te lezen en erin te duiken, want er komt echt een hele hoop bij kijken.

Ik heb genoten van dit boek en zal de schrijver zeker weten volgen voor wellicht nog meer mooie Nederlandse geschiedenis en verhalen.

Meer recensies van Myrthe