Liefde in Schotland

Nel Crea 10 november 2023
“ Schotse liefde “ geschreven door Marianne Hoogstraten.

Dit is het tweede deel van de serie over het leven in de Schotse Hooglanden en haar bewoners.
In het eerste deel lazen we al dat de zussen Davine en Shona hun intrek namen in het landhuis Carnoch Castle dit tot groot ongenoegen van hun buren de gebroeders Mackinsey.
Beetje bij beetje leert men elkaar kennen, de zussen met hun stadse manieren en de broers met hun koppige Schotse koppen.
Elke familie blijkt zo zijn geheimen te hebben die nooit uitgesproken of aan het licht gekomen zijn. Zo ook over de familie van Davina en Shona, deze komen stukje bij beetje aan het licht dit tot grote schrik, maar met veel mooie uitkomsten.
De broers die mede door hun vader een grote klap te verwerken kregen zien het helemaal niet meer zitten om het familielandgoed in stand te houden. Wie is degene die dit alles te goede gaat keren en kun je echt nog wel op mensen vertrouwen.
De liefde laat zich ook van zijn beste kant zien en dan komt de vraag, kan het wel, kan het niet, er zijn veel problemen die opgelost moeten worden en ieder zal water bij de wijn moeten doen. Zal de liefde sterk genoeg zijn om alle problemen op te lossen en om een ieder gelukkig te laten zijn.
De hele gemeenschap vaart hier wel bij en de hoop dat alles goed komt is bij iedereen aanwezig. Dan blijkt dat met geld veel maar lang niet alles te koop is en er veel wijsheid aan te pas moet komen om alles goed te laten verlopen.
Het boek leest prettig en je leest het net als het eerste boek in een ruk uit. Je leert de personages ook beter kennen wat het boek ten goede komt.

Meer recensies van Nel Crea