Mijn oma is een heks
Voor de @boekenbingo las ik dit heerlijke fantasievolle verhaal.
Het boek is geschreven door Naomi Tieman, de prachtige kleurrijke illustraties zijn van Nadia Meezen en het boek is uitgegeven door Gottmer.
In de klas van Anna gelden de drie RRR-en. Rust, reinheid en regelmaat. Het is er eigenlijk een beetje saai, want iedereen draagt donkere kleding, alles staat netjes en er is helemaal geen rommel. Dan komt Stijn in de klas. Een jongen met rood haar, kleurrijke kleding en heel veel sproeten. Anna heeft al snel door dat er iets aan de hand is met Stijn. Zijn melk werd ineens blauw, het is net of Stijn kan toveren. Dit blijkt ook zo te zijn, Stijn heeft dit geleerd van zijn oma. De vader van Stijn heeft liever niet dat Stijn gaat toveren op school, dus daarom zit hij op de school van Anna waar heel veel rust is.
Stijn en Anna besluiten de oma van Stijn een brief te schrijven, het leven op school is namelijk heel saai en ze weten dat oma daar helemaal niet van is. Oma komt naar school, en hoe! Samen met de klas zet ze de boel op stelten.
Ook de boodschap die in het boek zit is heel erg mooi. Want de drie RRR-en zijn erg belangrijk, maar het is ook erg belangrijk dat er een beetje kleur in het leven komt. Of de woorden van de drie RRR-en vervangen door Rumoer, Rotzooi en Rare dingen.
Natuurlijk is duidelijkheid en structuur belangrijk, maar een beetje rumoer, rotzooi en rare dingen in het leven is ook wel fijn! Want het is belangrijk dat je mag zijn wie je bent.
Het boek is erg makkelijk te lezen. Geschikt voor de middenbouw. Het is leuk om hem voor te lezen, maar ook om hem zelf te lezen. De kleurrijke illustraties maken het verhaal helemaal af.