"Confused" ...
... zo voel ik mij na het lezen van dit boek!
Paul is, evenals zijn bijbelse naamgenoot Paulus, een fervente vervolger van christenen, "blazende dreiging en moord" (Hand 9:1), maar wordt, evenals diezelfde Paulus, bekeerd tot het geloof! (De manier waarop dit beschreven wordt vind ik fascinerend.) Het boek bevat veel herkenningspunten en parallellen tussen beide figuren.
Qua verhaallijn vind ik het een erg tweeslachtig geheel. Soms loopt het verhaal als een trein en dan weer stokt het en komt het niet van z'n plek, zo zelfs dat ik moeite moet doen om verder te lezen omdat het totaal niet boeit. Het eind, de ontknoping, komt op de laatste 2 à 3 bladzijde en laat mij, wat mij betreft, verhaaltechnisch, met een heel onbijbels onbevredigend gevoel achter ... (Je moet toch je vijanden liefhebben, en bidden voor wie jou haten??)
Jammer, want na het lezen van Verscheurd van deze zelfde schrijver, wat ik een FANTASTISCH boek vind/vond, had ik hoge verwachtingen, maar die werden in Vervolgd niet waargemaakt..