Een sterk debuut dat doet uitkijken naar wat volgt
Dit boek is het debuutboek van T.M. Manor. En meteen het eerste deel in de reeks rond Commissaris Thea Ooms.
Het verhaal begint met een korte proloog waarin een lichaam gedumpt wordt.
Daarna maken we kennis met commissaris Thea Ooms, haar team, en haar leidinggevende chef. Het is geen aangename sfeer op de dienst, en dat is vooral te wijten aan de reputatie van Ooms, die er beter bekend staat als ‘de Draak’. Ze eist veel van haar team, ze hanteert haar eigen regels en kan erg cynisch uit de hoek komen.
Met haar nieuwe collega-assistent, haar tegenpool : de knappe en sympathieke inspecteur Lucas De Prins, wordt ze op de zaak van een vermiste achtjarige jongen gezet. Het onderzoek wordt een race tegen de klok, vooral wanneer een huurmoordenaar opduikt met als opdracht : het kind terug naar zijn ouders te brengen en de dader op een pijnlijke en dodelijke manier te straffen. Ook de zaak van een vermoorde tiener wordt hen toegewezen. Waardoor ze in een wereld van macht, geweld, orgaanhandel en illegale gevechten terecht komen.
Hebben de 2 zaken iets met elkaar te maken ? En wie is die huurmoordenaar (bijnaam ‘de Krankzinnige’) toch ?
T.M. Manor gebruikt veel dialogen, waardoor het boek vlot leest. De korte maar goed geschreven proloog maakt je als lezer al meteen nieuwsgierig naar wat er te gebeuren staat. De spanning wordt mooi opgebouwd,
Het personage van commissaris Thea Ooms wordt goed uitgewerkt. Je kan je zo een beeld vormen van hoe ze er zou uitzien en hoe ze zich gedraagt. Al hangt er een waas van mysterie rond haar. Welke rugzak uit het verleden draagt ze mee ?
Er is ook plaats voor grappige passages in het boek. Sarcasme vind je dan weer terug in het regelmatig gekibbel tussen Ooms en arts-patholoog Veronique, waardoor ik vaak een glimlacht op mijn gezicht kreeg.
Slim bekeken van de auteur om naar het einde toe een briefing op kantoor te houden, met een samenvatting van beide zaken. Het vormt gelijk een briefing voor de lezer, zodat je zeker goed mee blijft met het plot.
Met de proloog maakt T.M. Manor je benieuwd naar het verhaal. Met de verrassende epiloog maakt de auteur je benieuwd naar het vervolg.
‘Wat de vermisten zagen’ is een sterk debuut van deze auteur. Ik hou van de diverse plotveranderingen die het verhaal spannend houden. T.M. Manor, zorgt ook dat je met vragen blijft zitten. Over Lucas De Prins bijvoorbeeld die als kind blijkbaar in contact kwam met Ooms. Hoe ? Waarom ? Was hij misschien zelf slachtoffer van een ontvoering? Maar ook over Thea Ooms (waarom is ze zo verzuurd en cynisch geworden? En hoe gaat het met haar verder na die verrassende epiloog ?)
Het is duidelijk dat er stof is voor een tweede boek over commissaris Thea Ooms en Lucas De Prins
Ik ben alvast heel benieuwd naar deel 2 van deze reeks !!