ALWEER RAAK !

nicole Vdz nicole Vdz
7 mrt 2022

'WIN WIN'. Deze alweer korte bizarre titel, samen met de mysterieuze ondertitel 'Wunderkammer', en het feit dat ik de BLING BLING-serie van auteur Jan Van der Cruysse zo goed vond, maakte me heel benieuwd naar zijn nieuwste thriller.
De auteur begint ditmaal zijn boek met een leuke brief aan zijn lezers. Een origineel begin dat ik zeker kon smaken.
Het verhaal van 'WIN WIN' zelf begint heel braafjes, alsof je een roman gaat lezen. Laura, een jonge bijna afgestudeerde studente, krijgt een anonieme brief, met een ansichtkaart en een retourticket in businessclass naar San Francisco. Laura houdt wel van mysteries, en haar nieuwsgierigheid wordt voldoende geprikkeld om het avontuur aan te gaan. Ze laat dan ook alles achter en neemt het vliegtuig.
Na deze introductie blijft Laura echter een groot deel van het verhaal uit beeld.

Ondertussen neemt de auteur je mee over zowat heel de wereld. Onder andere China, Noorwegen, Nederland, Nigeria en de VS komen aan bod. Dit alles met toch wel actuele thema's als mensensmokkel, Covid, georganiseerde misdaad, het Dark Web, cryptofonie ...
Dit alles gebeurt door middel van spannende plots en goede verhaallijnen. Je wordt heen en weer geslingerd tussen de locaties en de vele personages. Maar die vele personages hoeven je zeker niet af te schrikken. Achteraan in 'WIN WIN' vind je een handige personenlijst voor als je eventueel eventjes verdwaalt. Maar de verhaallijnen en de uitwerking van de personages waren voor mij duidelijk genoeg om zo te kunnen volgen.

Wanneer Laura eindelijk terug in het verhaal komt, kan je niet anders dan denken 'Oh nee, die komt écht op het verkeerde moment op de verkeerde plaats terecht !'
Wat volgt is een spannend en gevaarlijk avontuur, waar Laura zowel beschermengel als opgejaagd wild wordt. Tussenin dient ze dan nog, aan de hand van haar kennis in cryptologie, raadsels op te lossen van wat uiteindelijk één grote puzzel blijkt te zijn.
En de epiloog ? Die is kort, maar zorgt gegarandeerd voor een brede glimlach op je gezicht ...

MIJN CONCLUSIE :
Dit is het soort thrillers dat ik graag lees : spannend, vlotte schrijfstijl, goede plots, afwisselende locaties en raadsels. Een aanrader ! Ik kijk alvast uit naar wat hierna volgt ...

Meer recensies van nicole Vdz