Een klein briefje van mij voor jou: Lees dit boek!

NiekieJoosten 17 juni 2024
Voor het lezen:
Toen ik op de Facebookgroep van ZininFeelgood de oproep voorbij zag komen om het nieuwste boek van Mia Zomerdijk via LS-uitgeverij te mogen lezen en recenseren was ik gelijk helemaal enthousiast! Ik had namelijk enorm genoten van haar vorige boek Het Zolderkamertje aan de Bloemengracht, dus dat beloofde al veel goeds! Ook sprak de titel van dit nieuwe boek mij heel erg aan en vond ik de verhaallijn en de omslag zo origineel en leuk! Ik had er zin in! Op naar het verhaal.

Het verhaal:
Het boek gaat over een hele lieve, hartverwarmende kleuterjuf Leonie die samenwoont met haar wijze kat Mr. Jones maar toch merkt dat ze iets mist in haar leven. Het elke dag alleen thuiskomen en geen maatje hebben om je verhalen mee te delen valt haar toch een beetje zwaar. Ze bedenkt dan het plan om op 7 plekjes briefjes achter te laten in de hoop dat haar ‘ware’ het briefje vindt en zo ook haar. Alleen soms lopen dingen anders dan je had bedacht.
Je wordt meegenomen op de avonturen van Leonie en wat het lot voor haar in petto heeft. Al die tijd houdt Leonie hoop, doorzettingsvermogen, en een hart vol liefde.

Mijn ervaring:
A little note from me to you: ah lees dit boek! Want wat is het prachtig! Het is hartverwarmend, hartverscheurend, pijnlijk, verdrietig, maar ook zo bemoedigend en hoopgevend. Een boek vol met liefde. Ik wil je graag meenemen in mijn leesavontuur van dit boek in ‘7 briefjes’

Briefje 1: in mijn handen. Door de fijne schrijfstijl van Mia Zomerdijk word je gelijk bij de hand gepakt en heerlijk in het verhaal meegenomen. Ik zat vanaf de eerste letter al helemaal in verhaal en dat fijne gevoel bleef het hele boek lang. Het is heel vlot, makkelijk en luchtig geschreven waardoor je door de pagina’s vliegt.
Briefje 2: op mijn schouders. Het boek was als een warme arm om mijn schouders. Lief, hartverwarmend en één die je graag dicht bij je wilt houden.
Briefje 3: in mijn armen. Door de echtheid en levendigheid van de beschreven situaties en personages kwam het verhaal heel dichtbij en kon ik het verhaal en de personages ook daardoor heel dicht in mijn armen sluiten. Ze voelde heel dichtbij en echt, alsof ik dit zelf zo had kunnen beleven.
Briefje 4: voor mijn ogen. Ik werd zo in het verhaal gezogen dat ik de tijd helemaal uit het oog verloor en vooral aan het genieten was in de wereld van Leonie (en haar mannen).
Briefje 5: in mijn hoofd. Na het dichtslaan van het boek zat het verhaal nog in mijn hoofd. Het zette mij aan het denken en het heeft mij echt geraakt. Maar het zette mij ook bijna tot actie: ‘zou ik zelf ook briefjes gaan verstoppen…’ (ja, ik ben ook een hopeloze romanticus, hihi).
Briefje 6: op mijn lachspieren. Het boek had ook zijn heerlijke grappige, ongemakkelijke en lachwekkend situaties. Het bezorgde mij een blij gevoel en een glimlach op mijn gezicht
Briefje 7: in mijn buik. Het boek bezorgde mij warme gevoelens en kriebeltjes in mijn buik. Als je verliefd kan worden op een verhaal dan is dit boek het gelukt!

Maar soms heb je geen briefjes nodig, want waar het uiteindelijk op neer komt is dat dit boek in mijn hart is gaan zitten en mij liefde heeft laten voelen. Een prachtig vlot, ontroerend, mooi en fijn geschreven verhaal waar ik van heb genoten van begin tot eind!
Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

Meer recensies van NiekieJoosten