Een magische kerstverhaal van uit de Schotse Hooglanden
Soms kun je gewoon heel erg verlangen naar een boek als deze vermeldt word in de catalogus van de uitgeverij. Dat had ik bij dit nieuwe boek van Jenny Colgan ‘De verborgen kerstbibliotheek’.
Nu is het niet heel gebruikelijk maar ik - als man - lees haar boeken dus echt héél graag! En wat iedereen er ook van vindt ‘I don’t care!’
Twee weken geleden ontving ik dan ook prachtig ingepakt en met allerlei leuke kleine kerstssnuisterijtjes het boek. Waarvoor ontzettend dank uitgeverij LS. Het is elke keer weer een feestje om samen te mogen werken…..
Ok nu wordt het dan toch echt tijd voor een recensie over het boek. Wat vond ik er nu van?
Vanaf bladzijde één weet je direct dat je een Jenny Colgan leest, dit zit hem in de manier van schrijven, de humor en het feit dat ze heerlijk alles wat Brits en Schots is benoemd in haar boeken. De karakters hebben veel potentie, zijn origineel gevonden en je wilt van ze gaan houden.
Echter het lukte me niet. Ik voelde niet de klik, nu kan dit aan mij liggen; ik had immers een fikse griep, maar ik miste een diepere laag of zo bij ze. Iets wat Jenny in andere boeken wel bij mij losmaakt. Denk aan ‘De kleine bakkerij’ en aan ‘De Mure ’ serie. Stuk voor stuk hele aansprekende karakters.
Ze bleven dus voor mij aan de oppervlakte wat maakte dat ik ze maar wat saai vond. Daartegenover stond dan weer wel dat ik de beschrijving van het Schotse Kasteel erg goed vond. Ik heb me echt in de krochten en hoekjes van het kasteel gewaand. Sowieso is een kasteel vol boeken fantastisch!
Mirren, Jamie en Theo gaan dus opzoek naar een heel speciaal oud boek; die zoektocht heeft Jenny in een leuk sprookjesachtig verhaal gegoten en dat maakt het dan wel weer heel leuk om te lezen. Of ze het boek vinden, of er nog gekust gaat worden en hoe het uiteindelijk afloopt in die Schotse hooglanden moet je echt zelf gaan lezen.
Het verhaal is origineel en heeft voor mij een beetje ‘boek der deuren’ vibes. De setting is prachtig beschreven. Alleen de karakters hadden iets meer gelaagdheid mogen hebben.
Daarom ⭐️⭐️⭐️ ipv ⭐️⭐️⭐️⭐️
Neemt niet weg dat ik me kostelijk vermaakt heb met dit boek.
Daarom ⭐️⭐️⭐️ ipv ⭐️⭐️⭐️⭐️
Neemt niet weg dat ik me kostelijk vermaakt heb met dit boek.