Kerst feelgood zoals een heerlijke kerst feelgood hoort te zijn! ❤️

@Niekleest 15 december 2025
Voor de laatste leesclub van Ilona van uitgeverij LS van dit jaar lazen we deze keer: Zoals kerst bedoeld is. Heb boek is van uitgeverij LAB welke per 1 januari een imprint wordt van LS. Voor mij was dit een eerste kennismaking met de boeken van Vannessa en die smaakt zeker naar meer.

Een grote groep lezeres zat klaar om het boek online met Ilona én Vannessa te bespreken. Het was een heerlijke avond.

Met Zoals kerst bedoeld is levert Vannessa Thuyns een heerlijke kerstfeelgood vol warmte, humor en vol herkenbare emoties. We volgen de familie De Koning, die na het verlies van hun moeder uit elkaar is gegroeid en dit jaar kerst probeert te redden in een knusse Engelse cottage. Niet iedereen heeft daar evenveel zin in, wat zorgt voor mooie, soms chaotische maar vooral liefdevolle momenten.

Thuyns schrijft luchtig en toegankelijk, met meerdere perspectieven die de personages echt laten leven. Rouw en familiebanden krijgen diepgang, zonder dat het verhaal zwaar wordt. De sfeervolle setting, subtiele humor en zachte ontladingen maken dit boek perfect voor de donkere winteravonden.

Een warme, vrolijke kerstroman die precies doet wat hij belooft: even laten geloven in de magie van samen zijn. Precies zoals kerst bedoeld is.

Ik genoot hier heel erg van!

⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer recensies van @Niekleest