We all ❤️ Jackie. Wat een geweldig verhaal vol oude bekenden!

@Niekleest 26 augustus 2025

Een feelgood van de Mokumse Jackie, met of zonder Petra Vollinga geschreven, is wat mij betreft altijd een goed idee.

Blij verheugd was ik dan ook toen ik haar nieuwste titel ‘Het kleine Kasteeltje’ in de brochure van de Boekerij zag staan. Tel daarbij de prachtige - met de cover meekleurende - sprayed edges op en last not but least de ruim 700 pagina’s tekst. Als een kind zo blij was ik dus toen ik het boek als recensie-exemplaar ontving. Nee ontvangen boeken beïnvloeden nooit mijn mening, ik schrijf graag eerlijk en zonder al teveel poespas op wat ik ervan vind.

Maar oh dames en een enkele heer en alles er tussen in; wat heb ik genoten van deze dikke pil. In de eerste plaats is Jackie weer in topvorm en geeft ze je gewoon weer een heel goed verhaal. Ten tweede en dat maakte mij heel blij kwamen heel veel oude bekende terug. Want ik had stiekem, Freek, Silvie, Ties en Háwe heel erg gemist plus alle andere kleurrijke figuren uit de onder de bomenserie. Leuk om naast de verhaallijnen over Stan en Dai en Sil en Beer ook te lezen hoe verder gaat met de ‘Graaf en Gravin’.

Of Stan en Dai en Beer en Sil liefde vinden zul je echt zelf moeten gaan lezen. Ik kan je vertellen het word superspannend, hilarisch en liefdevol.

Dank Jackie en ergens voel ik dat er nog steeds ruimte is voor een volgend verhaal met deze leuke mensen. Wat denk jij?

Ik beoordeel hem met 4,5 ⭐️

Meer recensies van @Niekleest