Heerlijke zoete feelgood! Ik houd er zo van

@Niekleest 03 augustus 2025
Van uitgeverij Z&K kreeg een ebook als recensie-exemplaar voor dit tweede deel uit de ‘Apple Hill Bay’ serie met de titel: ‘Het strandhuis op Stawberry Sands’ van schrijfster Holly Martin.

Ik durf met recht te zeggen dat haar grootste mannelijke fan ben want ik ken iig geen andere man die haar boeken leest laat staan er out en proud over is.

De boeken van Holly kenmerken zich door gesitueerd te zijn in idyllische dorpjes op prachtige plekken langs de Engelse kust of op kleine eilandjes voor diezelfde Engelse kust. Een vast gegeven zijn daarbij kleurrijke huisjes, gemeenschapszin, liefde en heel veel lekker eten. Vooral taarten en muffins doen het altijd goed. Steek ik nu de draak met deze boeken? Zeer zeker niet. Holly neemt je mee naar een wereld vol liefde en genegenheid en leidt je weg van de harde dagelijkse realiteit. In het Duits zouden ze zeggen: Es ist herlich Süss. Juist deze ideale wereld is een welkome afwisseling tussen de literatuur en bloederige thrillers die ik lees. Is het hoogstaand nee maar wel een paar uur kostelijke leesvoer.

Terug naar het boek. In dit tweede deel , keert Roo terug naar Apple Hill Bay en wordt ze herenigd met haar oude beste vriend Theo. Roo Clarke keert na veertien jaar terug naar haar geboorteplaats Apple Hill Bay, met de hoop dat haar nieuwe baan en een charmante strandhut haar hart weer kunnen vullen. Ze had alleen niet verwacht dat haar jeugdvriend Theo Lucas, de jongen van wie ze altijd al had gehouden, nog in het dorp woont. Als oude gevoelens voor hem opnieuw opborrelen, vraagt Roo zich af of ze deze kenbaar moet maken. Kan ze de verloren jaren inhalen of zal iets onverwachts alles tussen hen in de weg staan?

Ik kijk uit naar deel 3.

Ik waardeer hem met 3,5 ster