Elegant maar niet noodzakelijk.
De Wilde Stilte is het tweede boek van Raynor Winn. Het bied veel achtergrond en dimensie bij het al kleurrijke stel in het eerste boek. De stijl is net zo kleurrijk en atmosferisch als voorheen maar er knaagt iets. Het eerste boek is geschreven uit noodzaak en dit boek voelt meer als een logisch gevolg op het succes van haar eerste boek. Het is wat minder "puur" en er word veel moois geschreven maar de beweegreden is nu anders. Winn heeft begrepen dat ze het "kan" maar daarbij ontbreekt het voor mij als lezer een beetje aan een daadwerkelijke "moet" als in noodzaak.
Des al niet te min, een mooi maar op een manier ook een overbodig boek. Op de valreep 4 sterren want het is aangrijpend en het leest fijn. Het voelt alleen wat meer onnodig exhibitionistisch en dat maakt me toch wat minder nieuwsgierig naar het vervolg wat volgens de schrijfster al in aanbouw is.