top boek!

Nreniers Nreniers
17 mrt 2021

Meg heeft haar leven gewijd aan het verzorgen van haar zwaar zieke dochter. Grace spendeert haar dagen in een rolstoel. De hele buurt is dol op het warme, vrolijke duo. Ondanks hun moeilijkheden zijn ze een bron van warmte en hoop voor de hele buurt. De shock is dan ook groot wanneer op een dag Meg dood wordt teruggevonden en Grace verdwenen is. Grace heeft echter dringend nood aan medische zorg. Zal ze op tijd teruggevonden worden?
Emily Elgar is een Britse schrijfster, “If you knew her” was haar debuut dat in 8 talen werd vertaald. Waar is Grace schreef ze tijdens de zwangerschap van haar eerste kindje.
Het morele dilemma van het boek is uiterst interessant. Is moord ooit te rechtvaardigen?
Je leert stukje per stukje de personages kennen en zo worden de puzzelstukjes van het moordmysterie steeds duidelijker.
Het boek wisselt ook tussen perspectieven wat ik altijd heel boeiend vind voor de ontwikkeling van een verhaal.
Het ene personage is Jon, een onderzoeksjournalist met een fascinatie voor Meg en Grace. Het andere perspectief is Cara, het buurmeisje en een vriendin van Grace. Het lijkt een raar duo maar samen zijn ze vastbesloten om Grace terug te vinden.
Het is een echte pageturner en ik zag het plot helemaal niet aankomen! Ik ben fan!
Waar is Grace? / Emily Elgar / Uitgeverij: de Fontein Romans & Spanning / ISBN: 9789026151316/ Adviesprijs: € 20

Meer recensies van Nreniers