Hartverwarmend
Mary, een zevenentachtig jarige dame, een gewezen auteur en gepensioneerde leerkracht, is lid van de plaatselijke schrijversclub, die op zoek is naar nieuwe leden. Geheel onverwacht komt er een nieuw lid bij, de vijftien jarige Elyse, volop in de puberteit, beu om telkens te moeten babysitten op haar broers, smoorverliefd op Holden, maar voor Mary is ze een evenbeeld van haar overleden zus.
Mary vraagt Elyse om haar memoires uit te typen, en helpt Elyse haar eigen schrijfsels naar een geheel te maken. Helpt Elyse ook om de volwassen wereld beter te begrijpen.
Mary haar grote geheim, ze was een piloot in de tweede wereldoorlog, werd verliefd op Sol, werd mama en oma, maar hier is niets van terug te vinden, hoewel hier een verklaring voor is, is dit toch moeilijk voor Mary om de waarheid te vertellen.
Waarom is mijn titel 'hartverwarmend' ? Ik vond de relatie tussen Mary en Elyse mooi en puur, hoe beide elkaar nodig hebben, zonder dit te beseffen, hoe ze tot een soort oma-kleindochter relatie komen, en hoe luisteren naar elkaar.
Ik vond dit een mooi, vlot boek, het is een soort oorlogsverhaal, waar de oorlogsjaren eigenlijk niet het belangrijkste onderwerp van het boek zijn, wel hoe vriendschappen kunnen ontstaan, en relaties kunnen kapot gaan. We lezen uiteraard over de vrouwelijke piloten, waarom ze er waren, hoe ze moesten strijden voor hun plekje. Maar ook wat geloof kan doen met mensen.