Een wereld in schaduw
Een knap geschreven boek, die draait rond 3 jeugdvrienden, we leren hen kennen aan de vooravond van de tweede wereldoorlog, als onafscheidelijke maatjes. We lezen over hun achtergrond en nabije familie, op geloofwaardige wijze.
Willem is om het zo te zeggen, de pechvogel van de vrienden, daar hij Joods is, hoewel de andere door een vuur zouden lopen voor hem, hij maakt enkele ongelukkige, maar te begrijpen keuzes.
Jan, de stille kracht, leert Anna kennen, en zijn algauw een onafscheidelijk koppeltje, waardoor Erik zich het derde wiel aan de wagen voelt, en deze meer en meer met Johan, een overtuigd nsb'er, optrekt, en in een moment van onoplettendheid zijn handtekening zet, en zo ook bij deze groep hoort.
We volgen de drie doorheen de oorlogsjaren, die gruwelijk precies beschreven worden.
Voor mij een vijf sterren boek, meer dan verdiend!
Voor mij een vijf sterren boek, meer dan verdiend!