Een zeer mooi verhaal met een cliffhanger van jewelste

Pedere_books 20 februari 2026
Om te beginnen een tip, vooraan in het boek staat een woordenlijst. Laat je niet afschrikken door de lengte ervan maar lees deze zeker. Hou hou hem ook bij de hand. Ik vond het in elk geval nodig.

Het verhaal gaat hoofdzakelijk over de grofgebekte Fae Raeve, een huurmoordenares en lid van een rebellengroep. Raeve moord op bevel van de rebellen, maar alleen maar als zij vindt dat haar slachtoffers bad guys of girls zijn. Tot op de dag dat haar wereld verwoest wordt door een rivaal en zij in de gevangenis terecht komt. Als het lijkt alsof haar lot beklonken is wordt ze gered door de mysterieuze Kaan en zijn immense draak. Kaan, een reus van een man en gebroken door het verlies van zijn geliefde, lijkt meer te weten over Raeve dan zijzelf doet. Samen zijn ze veroordeeld tot het vernietigen van alles wat in hun weg komt te staan.

De eerste hoofdstukken zijn spannend en sleuren je meteen mee in het verhaal. Daarna volgt heel wat prachtige worldbuilding, wordt de vaart ietwat uit het verhaal gehaald en duurt het jammer genoeg een tijdje voor het terug op gang komt. Afwisseling tussen verhalen over Raeve, Kaan en dagboekaantekeningen van een in begin ongekend persoon vormen een heel aantal puzzelstukjes die pas in elkaar vallen naar het einde toe. De chemie tussen Raeve en Kaan knettert uit het boek en de interacties tussen beiden zijn grappig, hitsig en lijken hopeloos fout te gaan. Het einde is om van te smullen en schotelt je een knoert van een cliffhanger voor. Dit boek was geweldig dus laat deel 2 maar snel komen!

Meer recensies van Pedere_books