Vermakelijke historische roman
De geruchten in Painswick Court is een sfeervolle historische roman vol mysterie, intriges en romantiek die zich afspeelt in het charmante Engeland van de 18e eeuw. De hoofdpersoon Anne Loveday is de onafhankelijke en vastberaden dochter van een chirurg. Ze is het zat dat haar stiefmoeder voortdurend probeert haar uit te huwelijken, dus besluit Anne terug te keren naar het dorpje Painswick, een plek vol herinneringen aan zomers met haar zus. Nauwelijks aangekomen wordt Anne gevraagd om Lady Celia, een gravin die haar en haar zus ooit verdriet deed, te verzorgen. Ondanks haar wrok besluit Anne de uitdaging aan te gaan en trekt in het oude landhuis Painswick Court, waar geheimen worden gefluisterd en iedereen zijn eigen verleden met zich meedraagt. Al snel gebeuren er vreemde medische incidenten die bijna Lady Celia’s leven kosten. Anne begint te denken dat er opzet in het spel is, maar wie zou zoiets doen? De verdachtenlijst is lang: van Lady Celia’s dochter tot haar neven, een geheimzinnig kamermeisje én zelfs één van de dokters, die verrassend veel interesse in Anne toont. Terwijl het mysterie zich ontvouwt, komt Anne steeds meer onder verdenking te staan én raakt haar vaste voornemen om vrijgezel te blijven op de proef gesteld door een charmante vreemdeling.
Een meeslepend verhaal over geheimen, vooroordelen en hoe snel geruchten een leven kunnen veranderen — met een vleugje liefde en een mysterie. Ik vind het een vlot lezend, vermakelijk boek toch het einde viel me wat tegen. Je weet wel wat te verwachten maar ik had de indruk dat het verhaal snel tot een einde moest komen.