Verslavend verhaal
“Better Than the Movies” is zo’n boek dat je oppakt voor een uurtje ontspanning en vervolgens in één ruk uitleest omdat het je simpelweg niet meer loslaat. Lynn Painter verweeft humor, romantiek en emotionele diepgang tot een verhaal dat zowel luchtig als verrassend ontroerend aanvoelt. Het geheel ademt een heerlijke romcom‑vibe, vol verwijzingen naar iconische films die het verhaal een speelse, nostalgische sfeer geven. De dynamiek tussen Liz en Wes sprankelt vanaf de eerste pagina: hun plagerige, soms chaotische interacties groeien langzaam uit tot iets warmers en oprechter, waardoor ik regelmatig zat te glimlachen. Tegelijkertijd gaat het boek verder dan alleen romantiek; achter de humor schuilt een verhaal over verlies, verwachtingen en het vinden van je eigen stem. Dat geeft het geheel net dat beetje extra diepgang zonder dat het zwaar wordt. Painter schrijft met een lichtheid die je meeneemt, maar ze vergeet nooit de menselijke kant van haar personages. Ik leefde volledig mee met het verhaal en regelmatig verscheen er een lach op mijn gezicht. Ik voelde zelfs de kleine hartkriebels die een goede YA‑romcom zo verslavend maken. Better Than the Movies laat je achter met een warm gevoel. En nu snel over naar deel 2 van deze reeks “Nothing like the movies”.