Spannend en een cliffhanger van jewelste
Terugkeer van Michael Berg is een roman die je vanaf de eerste pagina zachtjes bij de hand neemt en vervolgens steeds dieper een wereld in trekt waar verleden en heden elkaar blijven raken. Berg schrijft met een bijna filmische helderheid: elke scène ademt sfeer, elke ontmoeting draagt een onderhuidse spanning, en achter de ogenschijnlijk eenvoudige gebeurtenissen voel je voortdurend een groter verhaal trillen. Alex Nievelsteijn keert terug naar zijn geboortestreek Zuid-Limburg waar hij het hoofd van het coldcaseteam wordt. Wat begint als een zoektocht naar antwoorden, ontvouwt zich langzaam tot een intiem portret van verlies, schuld en de stille kracht van menselijke verbondenheid. Berg weet op een subtiele manier te spelen met tempo en emotie: hij vertraagt wanneer het nodig is, versnelt wanneer het verhaal daarom vraagt, en laat je als lezer precies genoeg ruimte om zelf te voelen en te interpreteren. Het middenstuk gaat iets trager maar ik was zou ongeduldig en wou weten hoe het verhaal zou eindigen. Terugkeer is zo’n boek dat je niet alleen leest, maar ook beleeft. In de laatste hoofdstukken wordt de spanning enorm opgebouwd. En het boek eindigt met en cliffhanger van jewelste. Gelukkig moet ik niet al te lang wachten op het tweede deel want het komt deze maand nl 27/01/26 uit. Aftellen