Zoektocht in een mysterieuze stad
Groenwoud 2 - De Stad voorbij de zee is het tweede deel in de magische Groenwoud-serie. We volgen Daisy Disteldons en haar vrienden van de Vijf Uur Club verder terwijl ze op zoek gaan naar hun vermiste familie en vrienden. Op hun zoektocht komen ze terecht in een mysterieuze stad die verborgen ligt achter de zee. Een stad vol van een door hen ongekend soort magie. Wederom een spannend en avontuurlijk verhaal met de introductie van Max Dartel en zijn verhaal. Terwijl Daisy haar groene magie nog helemaal niet onder de knie heeft ontdekt Max de zijne, en deze is niet groen. Zal Iffenwoud hen helpen in de strijd tegen de Zeisenmannen of gaat de stad ten onder in een geheime en onderlinge strijd?
Wat tof is aan dit boek is dat het verhaal zich verder zet waar het eerste deel stopte. In dit tweede deel worden de personages verder uitgewerkt en leren we een aantal nieuwe personages kennen. De eigenwijze Daisy vindt een tegenhanger in de slimme en terughoudende Max.
Ik heb geweldig genoten van de gedachtengangen van deze kinderen. Het boek is een aanrader voor de zowel jonge als niet zo jonge geesten. Met veel plezier geef ik hier dan ook vier fonkelende sterren voor.