Een vleugje liefde en een portie drama
Zee van sterren van Anja Janssen is een hartverwarmende feelgoodroman die zich afspeelt in het pittoreske Veere. Het verhaal volgt Lotus, die na een luxe leven op Bali besluit naar Veere te verhuizen om meer te weten te komen over haar vader, die ze nooit gekend heeft.
Lotus werkt in een zeepwinkel en probeert haar weg te vinden in de hechte gemeenschap van Veere. Haar grote droom is een eigen yogaschool te starten. Dan ontmoet ze Sander, een knappe wetenschapper in de astronomie en hoewel hun sterrenbeelden niet matchen en ze aanvankelijk botsen, ontstaat er al snel een vonk tussen hen. Kunnen ze hun vooroordelen en overtuigingen achterwege laten en hun hart openstellen voor elkaar ?
Een heel mooi, hartverwarmende feelgood. Het spreekwoord opposite attracs is hier van toepassing. De chemie tussen Lotus en Sander wordt goed opgebouwd en de spanning is voelbaar. Daar Lotus en Sander echte tegenpolen zijn krijg je wel wat hilarische momenten. Ook Lotus moeder en de beste vriendin van haar moeder Raaf zijn zeer verschillende persoonlijkheden met hun eigen manier van leven en denken.
Anja Janssen verweeft thema's als vriendschap, familie en persoonlijke groei op een prachtige manier in het verhaal. De personages zijn goed uitgewerkt en de schrijfstijl is meeslepend, waardoor je je bijna onderdeel voelt van de vriendengroep.
De Zeeuwse elementen en uitspraken voegen een charmante lokale kleur toe aan het verhaal.
Zee van sterren is een aanrader voor iedereen die houdt van een feelgoodroman vol liefde, vriendschap en een vleugje astrologie en astronomie. Anja is er weer in geslaagd jou mee te laten wegdromen in dit levendig en vlot geschreven verhaal. Je sluit de personages direct in je hart. Ik kijk alvast uit naar haar volgend boek.