Advertentie

DE DAME VAN HET VOORHOUT (2020) geschreven door MARJA VISSCHER betreft een historisch pareltje.
De auteur heeft aan Johanna van Coesveld, later de echtgenote van Simon van Slingelandt, een lappenpop toebedacht. Tussen Johanna en die pop vindt regelmatig een dialoog plaats. Grappig gevonden. Knap van de auteur om bekende historische feiten en gebeurtenissen om te zetten in een prachtige roman. Marja Visscher gebruikt een vlotte eigentijdse schrijfstijl. Het is daardoor een genot om te lezen. In het nawoord geeft Marja een uiteenzetting over de informatie die zij voor deze literair-historische roman heeft gebruikt. Hoewel de meeste personages historisch verantwoord zijn, merkt de auteur op dat delen van het verhaal ontsproten zijn aan haar fantasie.

Het Huis aan de Boschkant, heeft echt bestaan. Het bevond zich in de jaren waarin het verhaal zich afspeelt, aan het Korte Voorhout hoek Prinsessegracht vlak naast het Haagsche bos in ‘s-Gravenhage. Toentertijd was dat een schitterende locatie.
Oude foto’s daarvan zijn te zien op het internet. Omgeven door drukke wegen staat daar nu een modern gebouw waarin het Ministerie van Financiën is gevestigd.

Reacties op: Een historisch pareltje.

87
De dame van het Voorhout - Marja Visscher
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners