Advertentie

John Trapper liep op zijn blote voeten de smoezelige gang in naar het herentoilet. Hij gebruikte de urinoir en keek in de spiegel boven de wastafel. Een berg hondenstront zag er nog smakelijker uit. Toch heeft Kerra Bailey, als journalist deze man benaderd om aan zijn vader te vragen een interview toe te staan.

Meerdere keren heeft Kerra Franklin Trapper, een ex-legermajoor, tevergeefs benaderd voor een interview. Tijdens de bomaanslag op het Pegasus Hotel in Dallas was Kerra elf jaar en zat toen in groep zeven. Kerra kan zich dat nog herinneren en wil nu Frank Trapper, die onmiddellijk na de aanslag een bijzondere rol vervulde, daarover interviewen. Die rol bestond uit het redden van een aantal overlevenden uit de smeulende puinhopen van dat hotel.

Bij John Trapper laat Kerra een foto, gemaakt kort na de aanslag, achter die destijds een iconische status bereikte. Net voordat Kerra bij hem vertrekt, vraagt zij nog of hij een vergrootglas heeft. “waarvoor”, vraagt John. “Dat mag je zelf uitzoeken”, is haar antwoord. Hoewel John Trapper in eerste instantie elke medewerking aan Kerra weigerde, heeft de foto hem op andere gedachten gezet.

Een aanhouder wint. Dat geldt ook voor Kerra. De Majoor herkent haar als journalist bij Channel six. De Majoor zegt gevleid te zijn haar te ontmoeten en schudt hartelijk haar hand. Het lijkt Kerra te gaan lukken om de Majoor, zoals hij wordt genoemd, te interviewen.

In het ziekenhuis wordt Kerra wakker. Het interview is inmiddels achter de rug. Kerra kan zich een geweerschot herinneren en vermoedt dat de Majoor daardoor is gedood. De aanslag op de Majoor hakt er bij Kerra stevig in.
Als blijkt dat de Majoor de aanslag heeft overleeft, neemt de dreiging voor Kerra toe. John Trapper neemt Kerra mee in een poging om Kerra voor dat gevaar te behoeden. John vertelt haar dan de reden waarom hij haar meenam. Het interview was explosief. Daardoor is Kerra, volgens John, in haar eigen hinderlaag gelopen. Hoewel de spanning tussen John en Kerra toeneemt, zet John alles in het werk om de werkelijke dader van de aanslag op het Pegasus hotel te ontmaskeren.

DOOR HET VUUR van SANDRA BROWN, (2018) is spannend en geschreven met een vleugje erotiek. Tijdens het lezen proef je het enthousiasme van de auteur. Op de cover staat vermeld: ‘Wil je in één keer uitlezen’. Dat klopt.

Reacties op: Spannend en geschreven met een vleugje erotiek.

41
Door het vuur - Sandra Brown
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker