Schitterend boek maar met aantekening
Het boek bevat twee verhaallijnen. Het begint eind 1944 in Garmisch in Duitsland.
Elsie is de 16-Jrige dochter van Bakker Schmidt. De bakkerij loopt nog steeds goed dank zij de hulp van een bevriende Nazi-officier. Elsie bakt en helpt mee in de bakkerij.
Er is nog een dochter, namelijk Hazel . Zij doet mee aan het Lebensborn project. Een project dat ervoor moet zorgen dat er zoveel mogelijk kinderen worden geboren die echt Arisch zijn.
Elsie wordt op kerstavond uitgenodigd door de bevriende Nazi die een toekomst met Elsie ziet zitten. Tijdens die avond maakt Elsie een paar afschuwelijke dingen mee. Een hooggeplaatste Nazi die haar wil verkrachten. Een klein Joods jongetje dat optreedt met een schitterende zangstem. Later treft ze het jongetje aan in een kooi. Opgesloten omdat hij weer terugmoet naar concentratiekamp Dachau.
Als Elsie al weer een tijdje thuis in de keuken staat, klopt het Joodse jongetje aan de deur. Hij is gevlucht en zoekt een onderkomen. Elsie twijfelt erg maar zoekt toch een plekje voor hem, want de Gestapo is al naar hem op zoek.
Het tweede verhaal speelt zich af 60 jaar later.
Reba is journaliste en moet een Duits kerstverhaal schrijven. Ze zoekt de bakkerij van Elsie op.
Elsie is na de oorlog met een Amerikaan uit Texas getrouwd en runt daar een bakkerij samen met haar dochter Jane. Reba wil Elsie interviewen over Kerstmis in Duitsland.
Elsie gaat akkoord maar doet niet direct het hele verhaal. Reba moet een aantal keren terugkomen . Er ontwikkelt zich een vriendschap. Mede door die vriendschap leert Reba zichzelf beter kennen.
Ik vond het een schitterend boek. Zonder de verhaallijn van Reba had ik het boek nog mooier gevonden. Ik vond het verhaal van Reba er niet veel toe doen.
Het tweede verhaal speelt zich af 60 jaar later.