Lezersrecensie
een broodnodig boek voor de thuisbroodbakker
De titel zegt het al: dit is een boek over brood en een goed boek over brood!
Issa Niemeijer legt helder en toegankelijk uit wat er precies gebeurt met deeg tijdens het bakproces.
Stap voor stap beschrijft hij de invloed van ingrediënten, verhoudingen, rijstijden, kneden, vormen, insnijden en omgevingsfactoren op het eindresultaat.
Waar sommige boeken vooral veel recepten geven, biedt Issa een beperkt aantal zorgvuldig gekozen recepten, met daarbij een stevig fundament aan kennis. Dat maakt het boek zeer geschikt voor wie zelf aan de slag wil. De taal is duidelijk, het leest prettig en het motiveert.
Een aanrader is ook de paar video’s die Issa maakte voor het YouTube-kanaal Foodtube.
Die geven waardevolle context bij het boek, vooral bij handelingen die moeilijk in tekst uit te leggen zijn.
Dit boek is bedoeld voor iedereen die écht wil begrijpen wat er in brood gebeurt, zodat je uiteindelijk het boek niet eens meer nodig hebt.
Issa Niemeijer legt helder en toegankelijk uit wat er precies gebeurt met deeg tijdens het bakproces.
Stap voor stap beschrijft hij de invloed van ingrediënten, verhoudingen, rijstijden, kneden, vormen, insnijden en omgevingsfactoren op het eindresultaat.
Waar sommige boeken vooral veel recepten geven, biedt Issa een beperkt aantal zorgvuldig gekozen recepten, met daarbij een stevig fundament aan kennis. Dat maakt het boek zeer geschikt voor wie zelf aan de slag wil. De taal is duidelijk, het leest prettig en het motiveert.
Een aanrader is ook de paar video’s die Issa maakte voor het YouTube-kanaal Foodtube.
Die geven waardevolle context bij het boek, vooral bij handelingen die moeilijk in tekst uit te leggen zijn.
Dit boek is bedoeld voor iedereen die écht wil begrijpen wat er in brood gebeurt, zodat je uiteindelijk het boek niet eens meer nodig hebt.
1
Reageer op deze recensie