Een kort en bondig, goed hulpboek
In dit boek deelt psychologiedocent Celine van Engelenhoven haar eigen ervaringen en weg naar herstel van haar burn-out.
Het boek is ingedeeld in fases: hoe het begon, de zwartgallige beginfase, de lange, taaie middenfase en de laatste fase: richting een leven vanuit mijn kern, en waardevolle lessen.
Mooi om te lezen dat toen Celine helemaal uitviel en niets meer kon haar ouders de zorg voor haar op zich namen.
Vooral het stukje over haar neefjes dat die haar de kracht en liefde gaven om door te gaan vond ik erg mooi.
In een kort en bondig verhaal neemt de schrijfster je mee en deelt Celine veel goede tips over bepaalde therapieën, boeken maar ook tips voor thuis: video’s die je op YouTube kunt vinden en luistertips voor op Spotify. Bepaalde tips zijn extra beeldend weergegeven door de illustraties van Lisanne Roes.
Ook is ze eerlijk en open naar haar lezers, bepaalde titels heeft ze namelijk achteraf nog veranderd en word er ook verteld waarom.
Ik denk dat dit een goed, herkenbaar hulpboek kan zijn voor vele mensen met psychologische problemen.
Celine wilt laten zien dat, hoe diep het dal ook kan zijn, het uiteindelijk goed komt!
Maak je jezelf zorgen over je eigen mentale gezondheid, twijfel dan natuurlijk niet om professionele hulp te zoeken!
Je bent niet alleen.
Je bent niet alleen.