Leuke roman met belangrijke boodschap

Pleuni 25 november 2025
In op de voorgrond volg je Cassie, een romance schrijfster uit Arizona. In haar debuutroman is de hoofdpersoon een curvy vrouw, net als zijzelf destijds. Cassie is in de tussentijd 30 kg afgevallen omdat ze een gezonde levensstijl aan wilde nemen om niet te eindigen als haar moeder, die kampt met diabetes.

Net als de twijfels aan haar zelfbeeld heeft Cassie ook twijfels over haar nieuwe boek, een sportromance, bang dat het niet meer de boodschap van body positivity meegeeft zoals in haar eerste boek.

De mannelijke hoofdpersoon heeft ze sterk geïnspireerd op een fitfluencer, Ethan Greene, die ze volgt op Instagram. Haar literair agent Moira heeft het voor elkaar gekregen om Ethan te strikken voor de cover en als klap op de vuurpijl gaat Ethan ook nog drie weken mee op signeertour door heel Amerika, maar na hun stroeve eerste ontmoeting weet Cassie niet of dat wel een goed idee is…

Ik ben fan van Kristie haar werk en zou daarom het liefst 5 sterren geven maar wil desondanks wel eerlijk blijven want er waren ook wat momenten waar ik mezelf aan stoorde tijdens het lezen.

Cassie is namelijk enorm streng voor zichzelf en heel erg onzeker en hoewel sommige van deze scenario’s herkenbaar zijn, bleef het maar herhaald worden. Ze bleef maar blozen, stotteren en niet in zichzelf geloven en ik vond het personage ook lichtgeraakt.
Ook was er vooral in het begin van het boek nogal wat miscommunicatie tussen Cassie en Ethan.

Daarentegen schrijft Kristie weer goede en belangrijke onderwerpen aan zoals (het aanpakken van) online pesten, manipulatief gedrag van Cassies moeder, waar haar zus en zij haar op een gegeven moment ook op aanspreken. Ze is goed voor zichzelf gaan zorgen door de gezondere levensstijl, lijkt mij toch ook bodypositivity! En op het einde de boodschap dat je soms ook voor jezelf op moet komen i.p.v. voor anderen te zorgen en er zelf aan onder door dreigt te gaan. Ennnnnn niet onbelangrijk: het boek zit net als muurtje om mijn hart en sleutel om mijn hart weer in een prachtig jasje mét super mooie sprayed edges!

Al met al een goede 3.75 sterren!

Ik wil April Books onwijs bedanken voor dit recensie exemplaar!

Meer recensies van Pleuni