Indrukwekkende en spannende YA- thriller

Pleuni 26 oktober 2025
Wat een onwijs goed boek is dit!
Het voelde voor mij echt als een Nederlandse Holly Jackson!
Na de brand is een spannende YA-thriller, met relevante en (helaas) hedendaagse onderwerpen zoals huiselijk geweld, rouw en seksueel misbruik.

Na een brand op de Pierce High School blijkt dat er een meisje is overleden.
Dit word al gauw afgedaan door inslag van bliksem en dood door een sprong uit het raam, maar is dat wel echt zo? En wat deed het meisje Eden daar midden in de nacht op school?

Dit wilt Theo, goede vriend van Eden en werkzaam voor de schoolkrant tot in de puntjes uitzoeken.
Zal de waarheid boven water komen of zal het Theo en de vriendin van Eden, Payton, naar onder halen in hun poging naar gerechtigheid?
Tegenslagen én hulp komen uit onverwachte hoeken.

Het indrukwekkende verhaal laat je niet meer los en zorgt ervoor dat je het boek in een adem uit wilt lezen. Marieke heeft dit verhaal geschreven alsof ze zelf leerling is geweest op Pierce High School.
De boodschap dat het beter is om te voelen dan om alles weg te stoppen en dat het niet vanzelfsprekend is een veilig thuis te hebben zijn een rode draad in het verhaal.
Dit was mijn eerste boek van Marieke Nijkamp maar het smaakt absoluut naar meer!! Van mij krijgt na de brand 4.5 sterren en ga ik het boek zeker aanraden!
HarperCollins Holland, super bedankt voor dit mooie recensie exemplaar!

Meer recensies van Pleuni

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.