Zéér gedetailleerde veldgids
Recensie veldgids Steltlopers van Europa
Door het mooie voorwoord van Lars zelf word je direct enthousiast om het boek te gaan lezen.
Het begint meteen met de vogeltopografie, verenkleed en ruicyclus, portretten en snavelvormen en daarna de karakteristieken (geslachten) van de Steltlopers.
Daarna volgt er per vogel een soortbeschrijving waarbij de
- wetenschappelijke en Nederlandse naam,
- jizz (general impression of shape and size, waarmee je een vogel kunt herkennen aan vorm, grootte en bewegingen) & vlucht,
- afmetingen,
- verwarrende soorten + ondersoorten,
- kleden en kenmerken + leeftijdsaanduiding (met foto’s!),
- geluiden en roep (met qr code!), voorkomen,
- trek, verspreiding & broedbiologie
- en natuurlijk prachtige foto’s.
Er staan ook leuke feitjes in zoals bij de kievit: de oudste geringde vogel was ruim 19 jaar oud, en dat de zilverplevier de enige plevier is met een achterteen. Ik wil natuurlijk niet te veel spoilen, dan raad ik je aan om
de veldgids zelf te gaan lezen.
Al met al een zéér gedetailleerde veldgids in een nog redelijk compacte uitgave. De passie voor Steltlopers van Lars straalt van het boek af!
Hou jij nou van vogels en in het bijzonder van Steltlopers? Wil je de soorten makkelijker kunnen herkennen aan de kleden, silhouetten of geluiden? Dan is dit boek zeker iets voor jou!
Door de duidelijke vormgeving en indeling van het boek is het in de praktijk goed te gebruiken. Zeker weten een aanrader!
KNNV Uitgeverij, hartelijk dank voor het opsturen van deze supermooie veldgids!
Daarna volgt er per vogel een soortbeschrijving waarbij de
- wetenschappelijke en Nederlandse naam,
- afmetingen,
- verwarrende soorten + ondersoorten,
- kleden en kenmerken + leeftijdsaanduiding (met foto’s!),
- geluiden en roep (met qr code!), voorkomen,
- trek, verspreiding & broedbiologie
- en natuurlijk prachtige foto’s.
de veldgids zelf te gaan lezen.
KNNV Uitgeverij, hartelijk dank voor het opsturen van deze supermooie veldgids!