Blinde obsessie

Priscilla1987 26 september 2025
Wat een verrassend debuut van Maaike Bosch is dit! Als fan van het programma B&B vol liefde was ik meteen nieuwsgierig naar dit verhaal. Een verhaal dat zich afspeelt rond een soortgelijk datingprogramma.

De auteur heeft een prettige, vlotte schrijfstijl die zowel beeldend als levendig is. De korte hoofdstukken en de afwisseling tussen het heden en het verleden zorgen ervoor dat je blijft doorlezen. Het verhaal wordt vertelt vanuit Emma, zowel in het heden als in flashbacks van 15 jaar geleden. Het verhaal bevat tussendoor stukjes vanuit het perspectief van een anonieme bewonderaar. Die stukjes maken het verhaal extra spannend en roepen vragen op: Wie is deze persoon en wat wil hij van Emma? Het zorgde ervoor dat ik als lezer volop ging mee puzzelen, al zat ik er helemaal naast.

Wat Blinde obsessie origineel maakt is de combinatie van feelgood en cosy crime. De setting rondom de B&B en het daten geeft het een romantische sfeer, terwijl de mysterieuze wendingen en spanningsopbouw zorgen voor een cosy crime. Het enige minpuntje vond ik het open einde. Daardoor blijf ik met vragen zitten. Maar wie weet volgt er nog een vervolg ?

Blinde obsessie is een spannend, romantisch en verrassend verhaal met een originele insteek. Een cosy crime met romantiek en mysterie. Een aanrader voor fans van feelgood met dat beetje extra spanning.
4,5/5

Meer recensies van Priscilla1987

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!