De skatende sprintster

Priscilla1987 Priscilla1987
19 mrt 2022

-- Skaten of sprinten? Esmée doet het allebei! Sinds kort heeft ze een nieuw klasgenootje: Jos. Hij woont in een gezinshuis. Hij is wat anders dan anders, maar ze mag hem wel. De rest van de FRNZ4EVER-groep denkt daar anders over. Er doen namelijk allerlei geruchten over hem de ronde. Esmée trekt zich daar niets van aan en nodigt hem uit voor een open training van de atletiekvereniging. Als tegenprestatie moet ze dan wel een keer mee naar de skatebaan. Esmée leert allerlei coole tricks en Jos blijkt heel goed te kunnen sprinten. Esmée probeert iedereen te vriend te houden, zowel Jos als de FRNZ4EVER-groep. Zal haar dat lukken of moet ze een keuze maken welke vriendschap het belangrijkste is? --

De skatende sprintster is het vierde deel uit de FRNZ4EVER serie. Maar alle delen zijn goed los van elkaar te lezen. Elk boek gaat over een persoon uit de vriendengroep.
De vriendengroep bestaat uit Esmée, Marit, Carlijn en Fabio. Dit vierde deel gaat over Esmée.

Wat ik erg goed vind aan dit boek is dat er naast humor ook zeker diepgang in het boek zit door de belangrijke thema's die worden besproken.
Denk hierbij aan discriminatie en pesten.
De auteur heeft erg mooi beschreven wat dit met iemand kan doen, en hoe iemand zich kan voelen.
Ook zijn de personages erg divers. Zo is Fabio van Italiaanse afkomst en leer je ook verschillende Italiaanse woordjes. Esmée heeft een donkere huidskleur en Jos woont in een gezinshuis.

De skatende sprintster is zeker een aanrader voor kinderen vanaf 10 jaar.
Een leuk jeugdboek met humor, vriendschappen, hobby's, sporten, schoolleven en leuke WhatsApp gesprekken.

Mijn dochter van 10 geeft het boek ⭐⭐⭐⭐

Meer recensies van Priscilla1987