Helemaal verkocht

Priscilla1987 03 mei 2025
Ine Maria Kiekens is een Belgische auteur die dol is op feelgood boeken.
Ze geeft Nederlandse les aan anderstalige nieuwkomers. Als ze niet nadenkt over wat haar boekpersonages allemaal uitspoken, vind je haar geregeld terug in de keuken, waar ze iets lekkers staat klaar te maken. Haar debuut, De smaak van harteschijn, is in 2023 bij Loft Books verschenen. Later verscheen Aan de haak en De geur van dennenkransjes.
Helemaal verkocht is haar vierde boek.

Helemaal verkocht gaat over Elodie die op zoek is naar een nieuw appartement. Wanneer ze die heeft gevonden, blijkt de nieuwe bewoner Jobin er nog gewoon te wonen. Ze ergert zich dood aan alle rotzooi die Jobin maakt. Ze wil dan ook dat hij snel vertrekt. Maar met haar lange werkdagen en onverwachte familieperikelen komt het stiekem best goed uit dat Jobin er is… Hij houdt van koken en dat heeft smakelijke voordelen, en de gezelligheid is ook verrassend welkom. Gaat Elodie te veel aan hem wennen of zet ze hem alsnog het huis uit?
De cover ziet er erg vrolijk uit, waarbij de titel goed opvalt. We zien de hoofdpersonages Elodie en Jobin op de cover staan, beide met verhuisdozen in hun handen en om hen heen.
De cover geeft een goede indruk van het verhaal.

De auteur maakt gebruik van een boeiende, vlotte en beeldende schrijfstijl. Vanaf het begin werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld door de originele verhaallijn. Ik kon de potten en pannen al horen rinkelen en zag de gang zo voor me, bezaaid met Jobins collectie sneakers.
Dankzij de smakelijke beschrijvingen van het eten kreeg ik zelf trek. En was ik zelfs een beetje jaloers op Elodie, die al dat lekkers voorgeschoteld kreeg.

Elodie en Jobin zijn leuke personages om te volgen. Op het begin vond ik Elodie niet heel erg realistisch over komen met de keuzes die ze maakte met betrekking tot het appartement.
Maar later in het verhaal veranderde mijn mening en begon ik echt met haar mee te leven.
Jobin daarentegen vond ik een geweldig leuk personage: zacht, zorgzaam en met een passie voor koken. Zijn karakter voelde oprecht en liefdevol aan, iemand die je in het echte leven zou willen kennen. De band tussen de personages komt op een fijne, vlotte manier naar voren in het verhaal. Ook de vriendschap met hun buurman Hugo en werkgevers Stefan en Yvonne voelen oprecht aan en zijn op een leuke manier in het verhaal verwerkt.

Ben je nog op zoek naar een feelgood met een originele verhaallijn, veel humor, lekker eten en mooie vriendschappen? Lees dan zeker Helemaal verkocht! Ik geef het verhaal 4 sterren.

Priscilla
Boekencast

Genre: feelgood
Uitgever: Loft Books
ISBN: 9789047210085
Uitvoering: ebook
Uitgave: Maart 2025

Met dank aan Loft Books voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie.

Meer recensies van Priscilla1987