Kerst op de Carolinahoeve

Priscilla1987 25 november 2025
-- Als Esthers zus Linda haar been breekt, dreigt de kerstmarkt op de sfeervolle Carolinahoeve in het bos in het water te vallen. Zonder die opbrengst is Linda's uitspanning ten dode opgeschreven. Natuurlijk springt Esther bij - ze laat haar zus niet in de steek.
Maar dan duiken er ineens drie charmante mannen op om te helpen. Toevallig? Echt niet.
Er zit iets achter. En het heeft alles te maken met Linda's geheimzinnige plan... --

Kerst op de Carolinahoeve is een warme kerstnovelle van Tamara Onos en voor mij meteen de eerste kennismaking met haar werk. Al bij het zien van de cover krijg je romantische winter vibes, precies wat je verwacht van een feelgood verhaal dat zich afspeelt in deze tijd van het jaar.

De schrijfstijl van Tamara is vlot en luchtig, waardoor je moeiteloos door het verhaal heen leest. De verhaallijn is prettig opgebouwd en bevat herkenbare thema's zoals familie, daten, liefde en natuurlijk de winterse sfeer. Wat het verhaal extra leuk maakt is de toevoeging van Instagram berichten.
Toch miste ik 1 element: de kerstmarkt die wel wordt benoemd maar verder niet terug komt in het verhaal. Dat was jammer omdat het juist een sfeervol onderdeel had kunnen zijn dat de kerstsfeer kon versterken.
Ondanks dat gemis is Kerst op de Carolinahoeve een gezellige toegankelijke novelle die perfect is voor iedereen die houdt van romantiek met een winterse touch.

3.5/5

Meer recensies van Priscilla1987

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.