Maffe meester Daan

Priscilla1987 27 oktober 2021
Maffe meester Daan speelt bananenslagbal is het eerste deel van de meester Daan serie.
Het is geschreven door Judith van Helden.
De illustraties zijn gemaakt door Hanne Snel.
De uitgeverij is Columbus.

Maffe meester Daan is de leukste meester van Nederland! Hij laat zijn leerlingen rekenen met bananenschillen, stelt spieken verplicht en verstopt zich tijdens de leesles onder het bureau van de directeur! Tijdens de techniekles mogen de leerlingen meester Daan helpen klussen in zijn nieuwe huis. Als dat maar goed gaat....

Fajah vind boeken over juffen erg leuk, dus toen ik dit boek tegen kwam over een meester nam ik het voor haar mee.

De cover ziet er erg vrolijk en uitnodigend uit.
In het boek staan een aantal zwart/wit illustraties.
Dat hadden er van ons iets meer mogen zijn.
Het boek heeft 20 hoofdstukken. De hoofdstukken hebben een fijne lengte waardoor je makkelijk een aantal hoofdstukken zelf kan lezen of kan voorlezen. Wij lazen elke avond 2 hoofdstukken.

Wat wij erg fijn aan het boek vinden is dat het erg makkelijk en vlot weg leest, en er geen moeilijke woorden worden gebruikt.
Ook worden er verschillende onderwerpen besproken en is het fijn dat kinderen zich kunnen herkennen in een van de leerlingen.
Zo is er een leerling die nog niet zo goed Nederlands kan praten, er is een leerling die vaak vals speelt en er is een leerling die haar moeder is verloren. Maar meester Daan gaat op zijn eigen manier met de situaties om.
Het is erg mooi om te lezen dat hij met elk kind respectvol om gaat maar toch kan bereiken wat hij wil bereiken.

Een extraatje in het boek : achterin het boek staan er vragen per hoofdstuk die je kan vragen/ bespreken na het voorlezen.

Fajah vond de rekenles met frietjes het leukste stukje van het boek.

Wij geven het boek 3.5 ⭐

Meer recensies van Priscilla1987