Oog om oog tand om tand

Priscilla1987 21 november 2025
Oog om oog tand om tand is het debuut van Patricia en meteen een roman die barst van de maatschappelijke thema's: milieuactivisme, mishandeling, verlies, verslaving en de liefde voor dieren en de natuur vormen de rode draad door dit verhaal. De auteur schuwt de zwaardere onderwerpen niet en verwerkt ze in een beeldende, gedetailleerde schrijfstijl. Haar woordkeuze is soms even wennen, maar draagt uiteindelijk wel bij aan de sfeer van het verhaal.

De roman bestaat uit twee verhaallijnen die thematisch nauw aan elkaar verbonden zijn en aan het einde mooi samen komen. De personages zijn goed uitgewerkt: je leert hen kennen in hun kwetsbaarheid, hun overtuigingen en hun strijd.
Louise is een personage dat leeft voor citaten, dieren en natuur en alles op alles wil zetten om een betere wereld te creëren. Niet al haar keuzes zijn even makkelijk te begrijpen, wat voor enige afstand zorgt.
De verhaallijn van Harry is bijzonder aangrijpend. Zijn zware jeugd en zijn poging om het juiste pad te blijven volgen, maken hem een personage dat direct onder je huid kruipt. Zijn emoties voelen rauw en echt en kwamen echt bij mij binnen.

Oog om oog tand om tand is een mooi debuut dat indruk maakt door de sterke personages en de emotionele diepgang.
Hoewel het taalgebruik soms wennen is, weet het verhaal te raken en laat het zeker een blijvende indruk achter.

Meer recensies van Priscilla1987

Tegenpolen trekken elkaar aan in deze heerlijke roadtrip-roman boordevol humor en romantiek. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.