Vroeg of laat

Priscilla1987 25 oktober 2025
In vroeg of laat lezen we verder over Julia en Sam. Julia doet haar best om alle viervoeters en hun baasjes tevreden te houden in haar hondenpension, maar soms wordt ze ook onzeker als er een klacht binnenkomt. Daarnaast worstelt ze met haar liefde voor Sam. Als de knappe dierenarts haar vroegere jeugdvriend blijkt te zijn, komt ze in een emotionele rollercoaster terecht. Ook Sam worstelt met zijn eigen problemen waardoor hij even naar Amerika vertrekt. Of Sam en Julia voor elkaar blijven kiezen lees je in dit verhaal.

De cover is net zo vrolijk en kleurrijk als het eerste deel en is ook erg passend bij het verhaal. We zien Julia en Sam bij de vuurtoren op het strand van Zeeburcht, een plek die belangrijk is voor hen beide. Tina van Dijk neemt je opnieuw mee naar het gezellige dorpje Zeeburcht. Dankzij haar vlotte en beeldende schrijfstijl voelt het alsof je er zelf rondloopt, tussen de honden in het hondenpension met de zee op de achtergrond.

In dit deel leren we Julia en Sam nog beter kennen doordat het verhaal vanuit beide perspectieven is geschreven. De verschillende verhaallijnen zorgen voor een levendig geheel: van Sams reis naar zijn familie in Amerika na het verlies van zijn oma, tot Julia’s hernieuwde contact met een jeugdvriend. En natuurlijk is er hun gezamenlijke pad, vol liefde, onzekerheden en groei. Net als in het eerste deel zijn onderwerpen als verlies, vriendschap, familiebanden en liefde – voor elkaar en voor honden – weer op een mooie manier verwerkt in het verhaal.

Vroeg of laat is een mooi vervolg op Een warm welkom en smaakt naar meer. Ik kijk dan ook uit naar het volgende deel in deze serie.
Ik geef dit verhaal 4 sterren.

Meer recensies van Priscilla1987

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Elena moet haar vermiste opa terugvinden in een magische en mysterieuze wereld vol met mythische wezens. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.