Weerzien in Parijs

Priscilla1987 Priscilla1987
16 mrt 2024

Weerzien in Parijs is het tweede deel uit de serie.
Het vorige deel was Alleen in films.
Ook deze cover is zo vrolijk en zo mooi passend bij het vorige deel. Leuke extraatjes in het boek zijn voorin een plattegrond van Parijs en achterin een Franse woordenlijst.
Ook de leuke afwisseling van dagboek fragmenten en app gesprekken vind je in dit deel ook weer terug.

Henriët Spronk heeft een vlotte,toegankelijke en beeldende schrijfstijl. Het is zo geschreven dat het makkelijk te volgen is en door de fijne korte hoofdstukken vlieg je door het boek.
Het is een goed doorlopend en afgerond verhaal waarin je geboeid blijft om door te blijven lezen.
Je krijgt een kijkje in Parijs wat mijn dochter (15) en ik erg leuk vonden. Daardoor krijg je zin om zelf naar Parijs te gaan en alles te bezoeken waar Babet is geweest. Het verhaal is romantisch, luchtig,actueel en leerzaam. Zo leer je over de cultuur in Parijs, maar ook pik je wat Franse woorden en zinnen mee op.

Ook al is het vanuit Babet geschreven, je leert de andere personages ook goed kennen. De band tussen Babet en de andere meiden uit het wooncomplex is goed en realistisch beschreven. Naast de nieuwe vrienden van Babet komen er ook oude bekende personages terug in dit deel wat een leuke toevoeging is. Daarnaast hebben zowel Babet als Sven een persoonlijke groei doorgemaakt waarbij je als lezer word meegenomen in die groei.
Wij vonden het erg mooi om te zien hoe Babet veranderde van een onzeker meisje naar een meid die haar grenzen aangaf.

Ondanks dat we het eerste deel leuker en wat spannender vonden is Weerzien in Parijs een leuk, romantisch en actueel vervolg op Alleen in films.
Het verhaal is los te lezen, maar door het eerste deel ook te lezen heb je meer voorkennis over sommige personages.
⭐️⭐️⭐️⭐️

Meer recensies van Priscilla1987