Matchmaking
Tara werkt als marketeer bij het Groninger Museum en woont in een mooi appartement midden in de stad. Ze heeft dus een fijn leven, maar het enige wat de spuigaten uit begint te lopen is haar smetvrees. Achja zolang niemand het opmerkt is het niet erg, maar ze merkt wel op dat haar jeugdvriendin Eline haar heel graag wilt koppelen. Tara is daar op zijn zachts gezegd niet blij mee.
Axel is drieëndertig en zijn voetbalteamgenoot Noud vindt dat hij aan de vrouw moet. Volgens Noud is Tara perfect, ze is creatief, houdt ook van Marvel-films en ze wonen in dezelfde stad. Axel vindt het een beetje weinig om op af te gaan, maar zodra hij haar ontmoet worden zijn vermoedens bevestigd. Met haar irritante maniertjes en haar veels te mooie uiterlijk is dit een match made in hell. Tot ze hem vindt op een manier waarop hij niet gevonden wilt worden en al helemaal niet door Tara. Kan hij haar toelaten in zijn leven?
Ryanne Veldkamp heeft haarzelf een uitdaging gegeven door twee boeken te schrijven die zich tegelijk afspelen en ook dat weet ze gewoon te doen. Het is wel aan te raden om eerst Matchmaking en daarna Matchfixing te lezen. Haar manier van schrijven is gewoon zo fijn en voelt met ieder boek weer als thuiskomen. Naar mate er meer boeken verschijnen zie je haar steeds meer groeien en zelfverzekerder worden. Het is van begin tot einde weer zo genieten.
Tara heeft een goed leven en alles voor elkaar, maar dat is meteen iets wat haar dwars zit. Ze heeft smetvrees en zolang niemand anders dat merkt is dat helemaal geen probleem. Alleen haar vriendin Eline vind dat ze een vriend moet en probeert haar dan ook te koppelen, maar daar zit ze niet op te wachten. Zeker niet op een man als Axel. Hij is het tegenovergestelde van haar, dat blijkt wel bij de eerste ontmoeting. Axel is een man die volgens zijn beste vriend en voetbalteamgenoot, Noud, aan de vrouw moet en volgens hem is Tara de geschikte persoon ervoor. Zijn eerste indruk van haar is dat ze veels te mooi is en irritante maniertjes vertoont, maar dat hun eerste indruk niet waar is geloven ze beide niet. Axel heeft echter een geheim waarvan hij wilt dat zo min mogelijk mensen het te weten komen, want hij schaamt zich er voor. De band tussen Tara en Axel groeit mooi door het verhaal heen en dat de aantrekkingskracht ook niet te missen is wordt ook mooi beschreven. Axel is een ideale bookboyfriend hij is echt zo een schatje en wat heb ik hem vaak willen omhelzen.
Dat Eline en Noud hun eigen verhaal krijgen is dan ook niet te missen en dat wordt beschreven in Matchfixing. Ik ben heel benieuwd hoe dat gedeelte me gaat bevallen en of er veel overlap is met het verhaal tussen Axel en Tara. Ryanne Veldkamp is een veelzijdige duizendpoot en niks is haar te gek, zo gaaf is het dan ook dat ze dit heeft gedaan. Ik duik snel het volgende deel in van dit duet, want ik ben te nieuwsgierig.
Ik geef het boek 4,5 ster.
Ik geef het boek 4,5 ster.