Advertentie

Een jonge vrouw wordt in het holst van de nacht gewond op straat aangetroffen door een oplichter die zichzelf Luc noemt. Ze lijdt aan geheugenverlies en ze lijkt op geen enkele manier aanknopingspunten te vinden die haar verleden achterhalen. Als Djenna erachter komt dat ze zelf gezocht wordt staat haar leven volledig op zijn kop. Wie is ze? Samen met de oplichter die haar gevonden heeft en die niets met internet te maken wil hebben omdat hij zich verstopt en zij erachter komt dat zij precies het tegenovergestelde van hem is gaat ze op zoek naar haar ware identiteit.

De schrijver zet een levendig modern verhaal neer boordevol moderne snufjes en toch hoef je daar als lezer niet veel voor te weten om je in te leven in deze razend spannende zoektocht.
Het verhaal speelt zich voor een groot deel af in Den Haag. De kringen waarin de personages zich bevinden zijn niet alledaags en crimineel. Op diverse manieren wordt er wat af gesjoemeld en gek genoeg kun je als lezer toch in elk geval sympathie krijgen voor de hoofdpersonages.
Bijzonder is dat er keuzes worden gemaakt vanuit verschillende achtergronden en de verhaallijnen raken elkaar steeds net. De uitwerking van het hele verhaal is juist daarom bijzonder en verrassend door heel kleine wisselingen in de tijd vallen de puzzelstukjes steeds verder in elkaar.

In dit verhaal komen veel personages voor die maar een vluchtige rol hebben en van wie je niet veel te weten komt. Dat zijn ook de figuren aan wie je je ergert omdat het de slechteriken zijn.
De uitwerking van de hoofdpersonages is heel goed. Het boek is absoluut geen gewone thriller te noemen. Door veel technisch uitgedacht vernuft hangt het op een randje van bijna een science fiction verhaal. Maar toch, als je er langer over nadenkt mag je hopen dat dit in de nabije toekomst niet echt zal gebeuren. De verloren vrouw zelf, die op zoek is naar wie ze eigenlijk is, zit heel knap in elkaar. Een goed verhaal van eigen bodem wat je beslist moet lezen.

Reacties op: Verloren vrouw

95
Verloren vrouw - Charles den Tex
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker