De laatste ravendochter

Ramonaleest 26 mei 2025
We duiken in het leven van Erin die alle ballen hoog moet houden om het landgoed waar ze woont draaiende te houden. Dit landgoed zit al jaren in haar familie en je merkt als lezer dat ze hierdoor een bepaalde druk op zichzelf legt om het allemaal maar klaar te willen spelen. Ze laat er veel door en een dag zou voor haar meer dan 24 uur moeten hebben. Dit gaat niet altijd over rozen en ze maakt dan ook keuzes waar niet iedereen in de familie achter staat. Het is mooi om te lezen hoe de verschillende familieleden staan in het redden van het landgoed.

We duiken middels dagboekfragmenten ook in het verleden van de familie van Erin. We krijgen steeds meer mee van de magische wereld van de Ravendochter. De moeder van Erin is helaas jong overleden en ondanks alle goede zorgen van haar familie en haar vader, merk je dat Erin de moeder die zij mist zoekt. Wanneer ze dan stuit op een oud dagboek, gaat het balletje rollen.

De magie die beetje bij beetje doordringt in het leven van Erin maakt je als lezer nieuwsgierig. Je wilt ook net als Erin weten welke kracht ze bezit. Wanneer duidelijk wordt welke kracht dit is komt er meer verdieping in hoe het te gebruiken en krijgt ze hulp uit onverwachtse hoek.

Als jonge meid heeft Erin een crush op Mac. Hij komt heel dichtbij en ze voelt zich verbonden met deze man. Wanneer zij echter toekomstplannen maken en deze willen voortzetten komt hij om het leven. Dit heeft Erin zo beschadigd dat ze niet echt open staat voor liefde.

Godelieve weet heel boeiend te schrijven. Met gedetailleerde beschrijvingen weet ze het verhaal kleur te geven en het aantrekkelijk te maken voor de lezer. Dit boek bevat romantiek, familie, doorzetten en magie. En alles is zo mooi met elkaar verbonden dat het een genot was om te lezen. Iedere vrije minuut die ik had zat ik weggedoken achter mijn boek.

Meer recensies van Ramonaleest