geheimen en schandalen

Ramonaleest 01 juli 2025
Izzy is een jonge dame van goede komaf, helaas hebben ze op het moment geldproblemen binnen haar familie. Maar dit willen ze voor de buitenwereld niet kenbaar maken. Izzy raakt verzeild in het onderzoek naar chantage en vermiste juwelen en daarbij speelt de hertog waar zij haar oog op heeft laten vallen een rol.
Izzy doet zich tijdens dit onderzoek als iemand anders voor, en dat maakt de interactie omdat wij als lezer dit wel weten heel leuk. Ik vind deze andere kant van Izzy heel leuk, zij kan bijvoorbeeld sloten opmaken en de manier waarop zij haar masker als deze persoon weet op te houden vind ik knap.

De schrijfstijl van Wood is fijn. Ik merk dat ik al vrij snel wordt meegenomen in het verhaal en dit maakt dat ik lekker door de gebeurtenissen heen kabbel. Wat ik heel leuk vind is dat dit verhaal zich in een andere tijd afspeelt. Want Izzy hoort dit werk bij het onderzoeksbureau eigenlijk helemaal niet te beoefenen, maar zo smart ass woman als ze is doet ze dit wel. Zij leeft boven haar tijd als het ware.

Het recht van vrouwen komt heel erg naar voren in dit deel en dat zorgt voor een thema waar je eindeloos over kunt schrijven. Dat maakt de girlpower in dit verhaal heel sterk. Izzy heeft een oogje op de hertog, maar spreekt zich niet uit. Deze sluimerende liefde wordt ook leuk weergegeven en de frustratie die ze voelt komt ook echt van het papier af. Daarbij zorgen de onderzoeken van het onderzoeksbureau voor de nodige spanning. Dit boek bevat dus aspecten die het samen een heel leuk boeken maken!

Meer recensies van Ramonaleest