Zonnesteek
Naomi gaat samen met haar vriendinnen genieten in Portugal van hun welverdiende vakantie. In de bus ernaar toe maken ze al kennis met een groepje jongens. En Jasmijn is direct de gangmaker. Ze praten wat met elkaar en dan komt hun gesprek op een TikTok-Challenge in Albufeira is. Jasmijn is direct om, want zij wil als influencer graag meer volgers op haar kanaal. Naomi en Loïs zijn wat terughoudender hierin.
We gaan in dit verhaal mee met de meiden op vakantie. En alle gevoeligheden en zorgen worden goed neergezet door de auteur. Het is alsof ik zelf jaren terug in de tijd ga of nu naar mijn kinderen kijk. Het blijft een terugkomen iets. Meedoen om erbij te horen, interessant willen zijn en je schamen voor jezelf. Dit is in al die jaren niet verandert en zal ook zeker niet veranderen. Ik denk net door de social media dat er meer naar gekeken wordt.
Een verhaal dat goed past in de tijd van nu als je kijkt naar de TikTok-Challenge. Ook worden er titels van liedjes in het verhaal genoemd die van nu zijn. Ik moet toegeven dat hier heel goed op ingespeeld is. Een makkelijk weg te lezen jeugdthriller.